Nemzetközi Projektjeink

YPE logo


Youth Power in Entrepreneurship

(YPE) egy 17 hónapos Erasmus+ "Együttműködés az innovációért és a jó gyakorlatok cseréjéért" elnevezésű projekt, amelyben 4 ország nonprofit szervezete vett részt, a magyar részről a Jövőt Építők Generációja.

innertalent-logo

InnerTalent nemzetközi projekt

Az "InnerTalent" a Jövőt Építők Generációja eddigi legnagyobb megvalósított projektje volt. Egy 24 hónapos, kontinenseken átívelő projekt az ifjúságpolitika területén.

Legends of Tomorrow

Legends of Tomorrow nemzetközi projekt


A nemzetközi projekt keretében a Jövőt Építők Generációja Egyesület két állomáson, Bulgáriában és Magyarországon szervezett konferenciákat 4 ország részvételével. A cél a fiatal generáció inspirálása volt, segítve a vállalkozói szellemet, az üzleti ötletek megvalósítását.

Builders of the Future logo

The Builders of the Future nemzetközi projekt


A Jövőt Építők Generációja Egyesület a Champions Factory bolgár szervezettel együttműködve szervezte meg a "The Builders of the Future" nemzetközi projektet, amelynek keretében 14 országból érkezett 45 fő.

ES-opt

"Entrepreneurship is the Solution" nemzetközi projekt


Az "Entrepreneurship is the solution" projekt egy két állomásos nemzetközi Erasmus+ csereprogram volt, amelyben 80 fő 18-30 év közötti fiatal vett részt 4 országból. A projekt célja az volt, hogy a fiatalokat vállalkozói attitűddel és gondolkodásmóddal ruházza fel.

Youth Power in Entrepreneurship

(YPE) egy 17 hónapos Erasmus+ "Együttműködés az innovációért és a jó gyakorlatok cseréjéért" elnevezésű projekt, amelyben 4 ország nonprofit szervezete vett részt, a magyar részről a Jövőt Építők Generációja. A projekt célja a vállalkozás és az oktatás, valamint a társadalmi vállalkozások promotálása, kombinálva a nonformális oktatással és a gyakorlati tanulással. Emellett előremozdítsa a hátrányos helyzetű fiatalok foglalkoztatását, valamint a fiatalok hátrányos helyzetű csoportjainak bevonását a munkaerőpiacon.

A "YPE" célkitűzései az alábbiak voltak

 • A fiatal munkanélküliség elleni küzdelem segítése társadalmi vállalkozásokon keresztül, és az ehhez kapcsolódó soft-skillek fejlesztése az alacsonyan képzett fiatalok körében 4 fő területet meghatározva: 
 • “A városi igények” elemzése; A storytelling, mint eszköz felhasználása; ICT; Nemzetközi kulturális kommunikáció elősegítése 
 • A fiatalok társadalmi vállalkozóvá válásának segítése a meglévő európai “best-practice”-ek felkutatásával és összehasonlításával, figyelembe véve és alkalmazva a fenti 4 területet.  
 • Aktuális és átfogó riportok készítése, amelyek bemutatják a meglévő jó gyakorlatokat.  
 • Hasznos gyakorlati tudást bemutató anyag elkészítése a nem kormányzati szervezetek számára 
 • Egy kapcsolatrendszer kiépítése, egyfajta híd, az alacsonyan képzett fiatalok és az ezzel foglalkozó szervezetek között.
 
YPE - Group photo


"YPE" Partner konzorcium tagjai

Koordináló szervezet:

 • NORDIC EUROPEAN MOBILITY (Svédország) 

Partnerszervezetek: 

 • CHAMPIONS FACTORY (Bulgária) 
 • Jövőt Építők Generációja Egyesület (Magyarország)
 • ASOCIACION CULTURAL Y DEPORTIVA LAHOYA (Spanyolország)   

Időtartam: 01-02-2020 – 30-06-2021  

A "YPE" 3 tevékenységet foglalt magában

 1. Kick-off meeting – Helyszín: Stockholm (Svédország) a „Nordic European Mobility” koordináló szervezet vezetésével. 
  Időpont: 2020. március 18-19. 
 2. Budapest (Magyarország), a „Jövőt Építők Generációja Egyesület ” szervezésében.
  Időpont: szeptember 1-2.
 3. La Hoya (Spanyolország) a „ASOCIACION CULTURAL Y DEPORTIVA LAHOYA” szervezésében.
  Időpont: október 7-8.
   

A projektet az Európai Bizottság ERASMUS+ programja társfinanszírozta! 

InnerTalent nemzetközi projekt

Az "InnerTalent" a Jövőt Építők Generációja eddigi legnagyobb megvalósított projektje volt. Egy 24 hónapos, kontinenseken átívelő projekt az ifjúságpolitika területén, amelynek célja az volt, hogy a privát szektor bevonásával gyakorlati kihívásokat dolgozzon ki a fiatalok számára, és kihasználja mind Európa, mind Ázsia potenciálját.

A hosszú távú célunk a Magyarországon már korábban részlegesen tesztelt InnerTalent felhasználása és egy sikeres nemzetközi modell kidolgozása, amely a konzorciumban résztvevő minden országban helyi szinten is megvalósítható. Az fiatalok munkanélkülisége nemcsak Európában, hanem világszerte is az egyik legégetőbb probléma, ugyanis Európában több mint 14 millió, globális szinten pedig több mint 71 millió fiatal munkanélküli van. E probléma kezelése érdekében az "InnerTalent" egy munkaerőpiacra felkészítő edukációs platform, amely a munkanélküli fiatalok hosszú távú munkalehetőségének előmozdítására és ösztönzésére összpontosít.

“InnerTalent” Célkitűzések

Projekt során együttműködtünk más országok nonprofit szervezeteivel, olyan NGO vezetőkkel, akiket motiváltak arra, hogy a fiatalok érdekében változást érjenek el a közösségeikben. 

 • Az együttműködés előmozdítása a fiatalok fejlesztésének területén Európa és Ázsia között; 
 • Megosztani, kicserélni és átadni a bevált gyakorlatokat, módszertanokat és eszközöket a fiatalok munkaerőpiacra való felkészítése területén, és ezáltal javítani az ifjúsági foglalkoztatás minőségét, a nonformális tanulás és az önkéntesség minőségét és elismertségét a partnerországokban, valamint fokozni ezek szinergiáit más oktatási rendszerekkel, a munkaerőpiaccal és a társadalommal. Ezt a célt a projekt tevékenységei során érjük el, mivel a végén az összes információt az „InnerTalent” platformban és kézikönyvben összegyűjtöttük, amely a fiatalok kompetenciáit fejleszti 
 • A fiatalok munkaerőpiaci készségekkel, gondolkodásmóddal és kompetenciákkal való felruházásával foglalkozó ifjúsági szervezetek hosszú távon fenntartható, transzkontinentális hálózatának kialakítása. 


InnerTalent Platform

Az „InnerTalent” platform egy innovatív online edukációs platform, amely a munkaerőpiacra készíti fel a fiatalokat, segítve a gondolkodást és kompetenciafejlesztést. Valódi, gyakorlatorientált kihívásokat tartalmazó platform, amely feladatokon keresztül ösztönzi a fiatalokat, felkészítve a résztvevőket a dinamikus munkaerőpiacra. A kreativitás, a kritikus gondolkodás és a problémamegoldó képességek fejlesztésével az InnerTalent olyan eszközökkel és magabiztossággal ruházza fel a fiatalokat, amelyekkel képesek megbirkózni a valós kihívásokkal. A gyakorlati készségekre és a tanulásközpontú megközelítésre összpontosítva az InnerTalent képessé teszi a fiatalokat arra, hogy jelentős hatást gyakoroljanak a választott területükön. 

InnerTalent kézikönyv

Az „InnerTalent” edukációs platform mellett egy átfogó Kézikönyv is elérhető. Ez a Kézikönyv értékes forrásként szolgál. Tartalmazza a platform 10 küldetését, és gyakorlati útmutatást és támogatást nyújt mind a fiatalok, mind a nonprofit szervezetek vezetői számára, akik szeretnék a platformot beépíteni mindennapi használatra. A Kézikönyv gyakorlati útmutatóként is szolgál, és a partnerszervezetek vezetői számára és az önkéntesek számára biztosítja a szükséges forrásokat ahhoz, hogy dinamikus és hatásos tanulási környezetet teremtsenek a fiatalok számára, akikkel dolgoznak. 

A projekt időtartama 24 hónap volt, amely alatt együttműködtünk, közösen tartottunk konferenciákat és rendezvényeket és dolgozunk ugyanazon cél elérésén, amely hosszú távú hatást gyakorolt a kapcsolatunkra. 

Szervezeteink kapacitásainak kiépítése és növelése az innovatív ifjúsági edukációs programok, a nemzetköziesedés és a menedzsment terén.

Legends of Tomorrow nemzetközi projekt

A nemzetközi projekt keretében a Jövőt Építők Generációja Egyesület két állomáson, Bulgáriában és Magyarországon szervezett konferenciákat 4 ország részvételével. A cél a fiatal generáció inspirálása volt, segítve a vállalkozói szellemet, az üzleti ötletek megvalósítását. A bolgár konferencia során a JÉG társszervezete, a Champions Factory adott otthont a "Legends of Tomorrow" projekt első szakaszának, amely 2016. október 13-20. között került megrendezésre Bansko városában. Harminckét résztvevő vehetett részt Bulgáriából, Magyarországról, Törökországból és Lengyelországból. A fiatalok lehetőséget kaptak arra, hogy megtalálják szenvedélyüket és azt üzleti ötletté alakítsák, valamint fejlesszék nyilvános beszédkészségüket és vezetői képességeiket.

Legends of Tomorrow

A „Legends of Tomorrow” Erasmus+ projekt második része 2017. április 4-11. között került megvalósításra Budapesten, Magyarországon, ahol szintén 32 főnek volt lehetősége részt venni ezen a különleges lehetőségen.  

A budapesti tartózkodás során a résztvevők ellátogattak a Prezi irodájába, ahol lehetőségük volt megismerni a modern vállalat munkadinamikáját és vezetését. Emellett ellátogattak a Kaptár co-working irodába is, ahol találkoztak vállalkozókkal, akik speciális workshopot szerveztek a résztvevők számára. A Global Shapers – az aktív európai fiatalok nemzetközi közössége – bemutatása is szerepelt a programban. Michele Orzan, az EuCham elnöke szintn meghívott vendég volt, aki bemutatta a Greenwillt – a világ több mint 70 országában működő szervezetet, amely számos vállalat számára biztosít „zöld” politikát. 

The Builders of the Future nemzetközi projekt

A Jövőt Építők Generációja Egyesület a Champions Factory bolgár szervezettel együttműködve szervezte meg a "The Builders of the Future" nemzetközi projektet, amelynek keretében 14 országból érkezett 45 fő. A fiatalokkal foglalkozó szervezetek vezetői voltak számára egy kapcsolatteremtő szemináriumsorozat és konferencia lett szervezve 2017. október 16-21. között Budapesten (Magyarország).

A konkrét célok a következők voltak

 • Kapcsolatteremtési lehetőség a fiatalokkal foglalkozó szervezetek számára. 
 • Támogatni a szervezeteket abban, hogy európai szinten is erős nemzetközi hálózatot és partnerségeket alakítsanak ki a fiatalok oktatásának és fejlesztésének a területén megvalósuló jövőbeli projektek és kezdeményezések számára. 
 • A bevált gyakorlatok (“best-practice”-ek cseréje) 
 • Az ERASMUS+ ifjúsági mobilitási projektek fejlesztésének és végrehajtásának előmozdítása. 
Builders of the Future

A résztvevő szervezetek 14 országból érkeztek: Jövőt Építők Generációja, UNIQUE JUNIOR ENTERPRISE, YouthProAktiv, Leaders House, JORDAN Youth Innovation Forum, Magenta Consultoría Projects S.L. U, Jaunimo verslumo ir saviraiskos skatinimo labdaros ir paramos fondas, Daring Project – Associação, Champions Factory Sports Club, GENCLIK SANAT ARASTIRMA VE EGITIM DERNEGI, Youth of Europe, MINE VAGANTI NGO, Youth Venture Berlin, ASOCIATIA OAMENILOR DE AFACERI ARGES. 

"Entrepreneurship is the Solution" nemzetközi projekt

Az "Entrepreneurship is the solution" projekt egy két állomásos nemzetközi Erasmus+ csereprogram volt, amelyben 80 fő 18-30 év közötti fiatal vett részt 4 országból. A projekt célja az volt, hogy a fiatalokat vállalkozói attitűddel és gondolkodásmóddal ruházza fel.

Az ifjúsági csereprogram a nonformális tanulási módszereken és elveken, a kultúrák közötti párbeszéden és kommunikáción alapult, beleértve a csoportos megbeszéléseket, interaktív előadásokat, a résztvevők által vezetett műhelymunkákat és a csapatmunkát.

Az első konferenciára 2021. július 17-25. között került megrendezésre a bulgáriai Szvistovban.

A szvistovi konferencia célkitűzései a következők voltak

 • A munkanélküliség fogalmának körüljárása és a fiatalok foglalkoztathatóságának  értelmezése.    
 • Elemezni a mai fiatalok, különösen a vidéki és városi területeken élő, kevesebb lehetőséggel rendelkező fiatalok jelenlegi helyzetét, és megérteni álmaikat, félelmeiket és személyes fejlődésük akadályait.   
 • A fiatalok foglalkoztathatóságának akadályainak és gátjainak, valamint ezek leküzdési módjainak feltárása   
 • A munka világába átültethető innovatív eszközök, gyakorlatok és módszerek azonosítása.    
 •  
ES-opt

A projekt második részét 2021. augusztus 23-29. között Budapesten szerveztük meg. 

A budapesti konferencia célkitűzései a következők voltak

 • Az összegyűjtött meglátások feltárása, a résztvevők által a helyi közösségek kutatásából származó esetek, ajánlások, inspirációk és tapasztalatok tanulmányozása, valamint ezek projektötletekbe való átültetése.   
 • Elemezni a projektötletek kockázatait és lehetőségeit, és levonni a tanulságokat a valós élethelyzetekből.    
 • A fiatal vállalkozók számára meglévő források azonosítása és a társadalmi vállalkozásokkal kapcsolatos know-how megosztása összekötve a fiatalokat és az üzleti és vállalkozói szférát.    
 • Az Erasmus+ program népszerűsítése és annak ismertetése, hogy a fiatalok hogyan vehetnek részt az Erasmus+ program keretében pályázható konkrét projektekben.