JÖVŐTÉPÍTŐK Podcast

A podcastunkban 3 aktív JÉG tag beszélgetésein keresztül ismerheted meg a fejlődésközpontú gondolkodásmódot.

Utánajárunk. Felszínre hozunk. Gondolatot ébresztünk.

Rólunk

A podcastnek egyetlen célja van: Jobbá tenni a világot! Persze ez nem egy egyszerű dolog és nem is megy egyik pillanatról a másikra. Ehhez a legfontosabb lépés, hogy önmagunkon és a gondolkodásunkon változtassunk. Ezért egy érdekes kísérletbe kezdtünk, hogy meglássuk mi történik, ha három hasonló gondolkodású és mentalitású, de kezdetben egymás számára idegen személyt összekötünk egy-egy beszélgetésre. Kíváncsiak vagyunk mik azok a közös, meghatározó gondolatok és praktikák az életükben, amik a lehető legjobban hozzájárulnak az egyén, és ezáltal a jövő építéséhez.

Tarts velünk és tegyünk együtt a Jövőnkért!

A JÉG Egyesület podcastje az Első Pesti Egyetemi Rádió (eper.elte.hu) szakmai támogatásával készül.

Legfrissebb adásaink

Ki vagy te? - 1. Rész - Személyiségtesztek és örökölt mintáink

Akik szeretik a horrorfilmeket és az összeesküvés elméleteket azoknak biztosan kedvez a mostani adásunk. Kezdünk egy kellemes konteóval arról, hogy az önismereti tesztek és a horoszkópok a színfalak mögött összeérnek. Majd kifejtjük, hogy az önismereti utazás akkor a leghatásosabb, ha teljesen őszinték vagyunk magunkkal szemben és ez egészen félelmetes és akár fájó út is lehet, de mégis jobban megéri, mint tévúton járni és diszkonfortosan élni egy életet. Ezen kívűl felvetünk merész kérdéseket, mint pl. az önfejlesztő könyvek javítják e bárki életét a több ezer példányt eladó íróén kívűl? A nehéz kérdések és mély témák ellenére szokásos vidám beszélgetés részese lehetsz ebben a rendhagyó két részes adasunk első részében.

Maszktalan igazság!

Az eddigi legőszíntébb beszélgetés, ahol belehallgathattok, milyen megélni vállalkozói és magánéleti krízist, de abba is, hogy mindezek ellenére mennyi mindent adott nekünk a 2020-as év és a Covid.  Geri önismereti utazást tartott, mikor elkapta a vírust és olyan bölcs lett, mint még soha. Pl.: “Megtaláltam önmagam az egyedüllétben”. Peti következetesen Cyprust kamuzik, mikor Szicilíában volt egy hónapot, de a történetének nem ez a lényege, sokkal inkább egy barátság felbomlása.  Tavken pedig el tudta engedni korábbi vállalkozását és új hivatást találni magának. Mindhármunknak hullámvasút volt ez az időszak. A közel egy órás beszélgetés után viszont azzal keltünk fel a mikrofonok elöl, hogy akármennyire is borzasztónak tűnt ez az év, mégis rengeteg dolgot adott nekünk.

Hogyan befolyásolják a döntéseinket az elvárások?

Ebben az adásban nem kisebb témába vágtuk a jégcsákányunk, mint a kapunyitási pánik és az elvárások témaköre. 

Meglepően mély beszélgetés során felszínre kerültek olyan kérdések, mint: “mitől félünk?”, “mi van, ha nem a saját utunkat járjuk?” és persze az örök klasszikus, a “mi lett volna ha?” kérdés is. Ez az-az adás, amiben Geri kifejti, hogy miért nem szerencsés, ha a szenvedélyed a munkád. Tavken feltalál egy új munkakört, a traktoristát. Péter pedig tagadja, hogy az embernek végtelen lehetősége van. 

A hosszúra nyúlt kávészünet idejéig tartó beszélgetésben mi magunk is kaptunk új látásmódokat. Ha pályaválasztás előtt állsz mindenképp hallgasd meg ezt az epizódot!

Műsorvezetők

Mózes Gergely Geri

Mózes Gergely Geri

JÉG Elnökségi Tag

Mózes Gergely - Geri

Mózes Gergely - Geri

JÉG Elnökségi Tag

Heller Z. Péter - Peti

Heller Z. Péter - Peti

JÉG Marketing Vezető

Heller Z. Péter Peti

Heller Z. Péter Peti

JÉG Marketing Vezető

Szabó Tamás Tavken

Szabó Tamás Tavken

JÉG Felvételi Vezető

Szabó Tamás - Tavken

Szabó Tamás - Tavken

JÉG Felvételi Vezető

Tavken közöttünk a bölcs “öreg”, coach, zenész, reklámspotok koronázatlan királya és férj, aki az önismeret és érzelmi intelligencia fontosságának szemszögéből vizsgálja a témákat. Geri az útkereső, vállalkozó, cégvezető, hatékonyság ninja, aki imádja a viselkedéstudományt. Röviden az önfejlesztés fenegyereke, aki folyamatosan 110%-on pörög és lendületet ad a műsornak. Végül, de nem utolsó sorban, Peti a meme-ek szakértője, netceleb, vállalkozó, önkéntes, már-már szinte polihisztor, aki trollkodást és véletlenszerű látásmódokkal járul hozzá a műsorhoz. Hárman vannak, de egy a céljuk: a jövőtépítés témáit körüljárni, felszínre hozni és gondolatokat ébreszteni.

Halljuk egymást legközelebb is!

Ha nem szeretnél lemaradni a következő adásról, akkor iratkozz fel!

Havonta új epizódok!

Minden hónap 3. hétfőjén reggel 07:00-kor

Kérdésed van? Írj nekünk!

podcast@jovotepitok.hu

Köszönjük a támogatást!

EPER Rádió