JÖVŐTÉPÍTŐK Podcast

A podcastunkban 3 aktív JÉG tag beszélgetésein keresztül ismerheted meg a fejlődésközpontú gondolkodásmódot.

Utánajárunk. Felszínre hozunk. Gondolatot ébresztünk.

műsorvezetők

Rólunk

A podcastnek egyetlen célja van: Jobbá tenni a világot! Persze ez nem egy egyszerű dolog és nem is megy egyik pillanatról a másikra. Ehhez a legfontosabb lépés, hogy önmagunkon és a gondolkodásunkon változtassunk. Ezért egy érdekes kísérletbe kezdtünk, hogy meglássuk mi történik, ha három hasonló gondolkodású és mentalitású, de kezdetben egymás számára idegen személyt összekötünk egy-egy beszélgetésre. Kíváncsiak vagyunk mik azok a közös, meghatározó gondolatok és praktikák az életükben, amik a lehető legjobban hozzájárulnak az egyén, és ezáltal a jövő építéséhez.

Tarts velünk és tegyünk együtt a Jövőnkért!

A JÉG Egyesület podcastje az Első Pesti Egyetemi Rádió (eper.elte.hu) szakmai támogatásával készül.

Legfrissebb adásaink

KikapcsolódásON: Jól pihenni komoly munka

Itt a nyár és ez egyet jelent a nyaralással. Mindenki ezekre a napokra vár egész évben, hisz ki kell pihenni a sok hónapnyi munkát. Ebben az adásban megint darázsfészekbe nyúltunk és feltettük a kérdést, hogy “ oké, kikapcsolódás és pihenés, de jól csináljuk?” Mostani beszélgetésünk során kitértünk a hétköznapi pihenés fontosságára és arra, hogy mint az élet oly sok területén, ha jól akarjuk csinálni – jelen esetben a pihenést- abba bizony energiát és munkát kell fektetni. Praktikus tanácsok nyaralásra készülőknek, stresszlevezető ötletek a hétköznapi fáradtság legyőzésére, tippek az aktív – passzív pihenésre vágyóknak és persze a szokásos jó hangulat. Ez mind benne van ebben az epizódban.

A szokásformálás nulladik pontja - Beszélgetés Turcsány Tordával

Ha azt mondjuk szokások, neked mi jut eszedbe először? Valami negatív, amiről leszoknál vagy valami pozitív, amit felvettél? Minden esetre a szokások mindannyiunk életében jelen vannak. Sőt egyesek szerint ez annyira igaz, hogy maguk a szokások határozzák meg az énünket. Ebben volt ugyan vita köztünk, de abban egyet értettünk mindannyian, hogy egy szokás megváltoztatása mindenképp egy komoly feladat, amihez teljes paradigmaváltásra van szükség. Lehet hallani, hogy egy szokás 29 nap alatt épül be, de volt kutatás, ahol 249 napig tartott egy szokást kialakítani. Ahogy az élet legtöbb területén itt is megmutatkozik, hogy nem vagyunk egyformák. 
Reméljük a Podcastunk hallgatása mára szokásotok lett, annak pedig még jobban örülünk, ha egy negatív szokás helyére tettél be minket.

Shownotes:

Panaszmentes világ könyv: https://moly.hu/konyvek/will-bowen-panaszmentes-vilag
Paradigmák videó: https://www.youtube.com/watch?v=w5XpMg53K4c

Az új mindig jobb? A digitális kommunikáció hatása kapcsolatainkra

Ezt most olvasod, de chaten lehet, hogy hangüzenetben kommunikálsz. Te így, valaki úgy! Van akinek trauma kilépni egy chatből, másnak az fáj, ha kirakják, de sokaknak ez nem jelent semmit. Sokfélék vagyunk és mind máshogy kommunikálunk, napjainkban pedig ezer féle lehetőség van erre.

Ebben az adásban a kommunikáció digitalizált formáiról beszélgettünk. Érzelem kifejezésről, félreértésekről és, hogy egyáltalán az online kommunikáció helyettesítheti-e az offlinet.

Műsorvezetők

Mózes Gergely Geri

Mózes Gergely Geri

JÉG Elnökségi Tag

Mózes Gergely - Geri

Mózes Gergely - Geri

JÉG Elnökségi Tag

Heller Z. Péter - Peti

Heller Z. Péter - Peti

JÉG Marketing Vezető

Heller Z. Péter Peti

Heller Z. Péter Peti

JÉG Marketing Vezető

Szabó Tamás Tavken

Szabó Tamás Tavken

JÉG Felvételi Vezető

Szabó Tamás - Tavken

Szabó Tamás - Tavken

JÉG Felvételi Vezető

Tavken közöttünk a bölcs “öreg”, coach, zenész, reklámspotok koronázatlan királya és férj, aki az önismeret és érzelmi intelligencia fontosságának szemszögéből vizsgálja a témákat. Geri az útkereső, vállalkozó, cégvezető, hatékonyság ninja, aki imádja a viselkedéstudományt. Röviden az önfejlesztés fenegyereke, aki folyamatosan 110%-on pörög és lendületet ad a műsornak. Végül, de nem utolsó sorban, Peti a meme-ek szakértője, netceleb, vállalkozó, önkéntes, már-már szinte polihisztor, aki trollkodást és véletlenszerű látásmódokkal járul hozzá a műsorhoz. Hárman vannak, de egy a céljuk: a jövőtépítés témáit körüljárni, felszínre hozni és gondolatokat ébreszteni.

Halljuk egymást legközelebb is!

Ha nem szeretnél lemaradni a következő adásról, akkor iratkozz fel!

Havonta új epizódok!

Minden hónap 3. hétfőjén reggel 07:00-kor

Kérdésed van? Írj nekünk!

social@jovotepitok.hu

Köszönjük a támogatást!

EPER Rádió