JÖVŐTÉPÍTŐK Podcast

A podcastunkban 3 aktív JÉG tag beszélgetésein keresztül ismerheted meg a fejlődésközpontú gondolkodásmódot.

Utánajárunk. Felszínre hozunk. Gondolatot ébresztünk.

műsorvezetők

Rólunk

A podcastnek egyetlen célja van: Jobbá tenni a világot! Persze ez nem egy egyszerű dolog és nem is megy egyik pillanatról a másikra. Ehhez a legfontosabb lépés, hogy önmagunkon és a gondolkodásunkon változtassunk. Ezért egy érdekes kísérletbe kezdtünk, hogy meglássuk mi történik, ha három hasonló gondolkodású és mentalitású, de kezdetben egymás számára idegen személyt összekötünk egy-egy beszélgetésre. Kíváncsiak vagyunk mik azok a közös, meghatározó gondolatok és praktikák az életükben, amik a lehető legjobban hozzájárulnak az egyén, és ezáltal a jövő építéséhez.

Tarts velünk és tegyünk együtt a Jövőnkért!

A JÉG Egyesület podcastje az Első Pesti Egyetemi Rádió (eper.elte.hu) szakmai támogatásával készül.

Legfrissebb adásaink

Blockchain, Bitcoin tényleg erre épül az új világ? - Vendég Barzó Máté

Blockchain, Crypto, Bitcoin, sokszor halljuk, de valóban tudjuk, hogy mik ezek? 

A bitcoint szokták mondani digitális aranynak, mert véges. Vannak, akik egy kupac kavicshoz hasonlítják, mert egy törzs köveket használt fizető eszköznek és a vásárlások azért működtek, mert arról mindenki tudott.

Meghívott vendégünkkel Barzó Mátéval, a passzív befektetések rajongójával visszamentünk az alapokig, hogy rendet tegyünk a fogalmak területén. Gerinek és Tavkennek az alapoknál maradás okozta a legnagyobb kihívást, viszont Heller Z.-t sikerült az adás végére képbe hozni.

Ha ismered ezt a világot, akkor fun factek miatt érdemes meghallgatnod, ha viszont ismeretlen terület számodra, akkor egy kiváló gyorstalpalót kapsz a kripto világról.

Az új valóság kapujában?! Ready Player One disztópia vagy utópia?

Nem az a kérdés, hogy lesz-e egy virtuális valóság, ahova kikapcsolódni járhatunk, ahova menekülhetünk a valóság elől, hanem, hogy mikor és ez a VR a Ready Player One féle irányba megy vagy a Mátrix felé.

Ebben az adásban a Ready Player One filmen keresztül alapoztuk meg az évadot, mely a jövőről és a lehetséges irányokról szól. Beszéltünk arról, hogy szerintünk milyen a „jó” irány, mi az, ami már most velünk van és milyen fontos párbeszédeket kell még folytatni a technológiák kapcsán. 

Szerinted az IOI gonosz vagy egy haladó tech vállalat? Vennél emléket másoktól? Ha nincs válaszod ezekre a kérdésekre, akkor hallgasd meg az adásunkat! Ha van, akkor is, hisz új szemszöget adhatunk, de mindkét esetben csatlakozz Facebook (Jövőtépítők Podcast) csoportunkhoz, ahol kibeszélhetjük a véleményünket!

Az adásban említett Neuralink videó: https://www.youtube.com/watch?v=33bVGBkDy54

Jövőtépítők Podcast Facebook csoport: https://www.facebook.com/groups/1047131032443922/

LinkedIn oldal: https://www.linkedin.com/company/71227313

Kiteljesedés és karrierépítés a 21. században Vendég: Fazekas Fanni, karrier coach

Hol látod magad 5-10 év múlva?
A szakma, amit tanulsz vagy tanultál még aktuális lesz?
Milyen készségekre és képességekre lesz szükségünk az automatizáció és a robotizáció világában?
Hogyan lehet ebben a gyorsan és folyamatosan változó világban kiteljesedni és tudatosan karriert építeni?

Ezekre a fontos kérdésekre megpróbáljuk megtalálni a válaszokat Fazekas Fanni, y generációs karrier coach és a riseon.hu alapítójának segítségével.

Műsorvezetők

Mózes Gergely Geri

Mózes Gergely Geri

JÉG Elnökségi Tag

Mózes Gergely - Geri

Mózes Gergely - Geri

JÉG Elnökségi Tag

Heller Z. Péter - Peti

Heller Z. Péter - Peti

JÉG Marketing Vezető

Heller Z. Péter Peti

Heller Z. Péter Peti

JÉG Marketing Vezető

Szabó Tamás Tavken

Szabó Tamás Tavken

JÉG Felvételi Vezető

Szabó Tamás - Tavken

Szabó Tamás - Tavken

JÉG Felvételi Vezető

Tavken közöttünk a bölcs „öreg”, coach, zenész, reklámspotok koronázatlan királya és férj, aki az önismeret és érzelmi intelligencia fontosságának szemszögéből vizsgálja a témákat. Geri az útkereső, vállalkozó, cégvezető, hatékonyság ninja, aki imádja a viselkedéstudományt. Röviden az önfejlesztés fenegyereke, aki folyamatosan 110%-on pörög és lendületet ad a műsornak. Végül, de nem utolsó sorban, Peti a meme-ek szakértője, netceleb, vállalkozó, önkéntes, már-már szinte polihisztor, aki trollkodást és véletlenszerű látásmódokkal járul hozzá a műsorhoz. Hárman vannak, de egy a céljuk: a jövőtépítés témáit körüljárni, felszínre hozni és gondolatokat ébreszteni.

Halljuk egymást legközelebb is!

Ha nem szeretnél lemaradni a következő adásról, akkor iratkozz fel!

Havonta új epizódok!

Minden hónap 3. hétfőjén reggel 07:00-kor

Kérdésed van? Írj nekünk!

social@jovotepitok.hu

Köszönjük a támogatást!

EPER Rádió