Learner Today, Leader Tomorrow

2019. április 29 – május 5. között került megrendezésre a ‘Learner Today, Leader Tomorrow’ elnevezésű Erasmus+ pályázat Isztambulban 36 fiatal résztvevő számára.

A ‘Learner Today, Leader Tomorrow’ Erasmus+ projekten 8 ország képviselői vettek részt (Bulgária – Champions Factory, Észtország – Youth Europa Estonia, Görögország – SINDESMOS SISTIMA KAI GENIA, Magyarország – Jövőt Építők Generációja Egyesület, Olaszország – MV International, Románia – ASOCIATA OAMENILOR DE AFACERI ARGES, Spanyolország – Jóvenes ilicitanos por Europa, Törökország – Champions Factory Turkey).

A résztvevők egy nemzetközi tanfolyam keretében tanulhattak bővebben a vezetői képességekről, illetve az ötlettől a vállalkozás alapításához szükséges lépésekről. A tanfolyamot többek között Alexander Balabanov coach tartotta. Az elméleti oktatás mellett a fiatalok a gyakorlatban is végigvitték ötletüket a Business Canva modellje alapján, melyet a végső prezentációk alapján a szervezők által delegált zsűri értékelt a csapatoknak.

 

A ‘Learner Today, Leader Tomorrow’ projekt főbb célkitűzései:
• Az európai együttműködés népszerűsítése az Európai Unió országai között;
• Nemzetközi együttműködés kialakítása a résztvevő országok képviselői között;
• A nem formális oktatás (Non-Formal Education) népszerűsítése a fiatalok körében, aminek fő fókuszában a vezetői képességek fejlesztése áll;
• A fiatalokat felruházni a megfelelő tudással a munkanélküliség csökkentéséhez;
• Nyilvános beszéd, prezentációs képesség és nemzetközi tudás gyarapítása a részvevők számára.