Learner Today, Leader Tomorrow

2019. április 29 ? május 5. között került megrendezésre a ?Learner Today, Leader Tomorrow? elnevezésű Erasmus+ pályázat Isztambulban 36 fiatal résztvevő számára.

A ?Learner Today, Leader Tomorrow? Erasmus+ projekten 8 ország képviselői vettek részt (Bulgária ? Champions Factory, Észtország ? Youth Europa Estonia, Görögország ? SINDESMOS SISTIMA KAI GENIA, Magyarország ? Jövőt Építők Generációja Egyesület, Olaszország ? MV International, Románia ? ASOCIATA OAMENILOR DE AFACERI ARGES, Spanyolország ? Jóvenes ilicitanos por Europa, Törökország ? Champions Factory Turkey).

A résztvevők egy nemzetközi tanfolyam keretében tanulhattak bővebben a vezetői képességekről, illetve az ötlettől a vállalkozás alapításához szükséges lépésekről. A tanfolyamot többek között Alexander Balabanov coach tartotta. Az elméleti oktatás mellett a fiatalok a gyakorlatban is végigvitték ötletüket a Business Canva modellje alapján, melyet a végső prezentációk alapján a szervezők által delegált zsűri értékelt a csapatoknak.

 

A ?Learner Today, Leader Tomorrow? projekt főbb célkitűzései:
? Az európai együttműködés népszerűsítése az Európai Unió országai között;
? Nemzetközi együttműködés kialakítása a résztvevő országok képviselői között;
? A nem formális oktatás (Non-Formal Education) népszerűsítése a fiatalok körében, aminek fő fókuszában a vezetői képességek fejlesztése áll;
? A fiatalokat felruházni a megfelelő tudással a munkanélküliség csökkentéséhez;
? Nyilvános beszéd, prezentációs képesség és nemzetközi tudás gyarapítása a részvevők számára.