Középiskolás verseny 2021

2021-ben immár 8. alkalommal rendezzük meg a középiskolások körében nagy sikernek örvendő JÉG Középiskolás Versenyt, amely célja, hogy a diákok fejlődni tudjanak és képesek legyenek egymást elősegítve tehetségüket kibontakoztatni.

MIRŐL IS SZÓL A VERSENY?

A versenyben 3 fős csapatok küzdenek meg egymással, ahol elsősorban közismereti, közgazdaságtani illetve logikai kérdéseket teszünk fel nekik. A kérdések megválaszolásában lehet használni külső forrásokat, azonban a logikai feladatok megoldásában nagymértékben figyelembe vesszük a kreativitást és egyediséget.

 

KI JELENTKEZHET A VERSENYRE?

A verseny során 3 fős csapatban fogják megoldani a feladatokat. A csapatok állhatnak akár különböző osztályok vagy évfolyamok diákjaiból, korbeli megkötés nincs. Azonban feltétel, hogy a csapat minden tagja egy középiskolában járjon, illetve aktív középiskolai jogviszonyuk legyen.

KI JELENTKEZHET A VERSENYRE?

A verseny során 3 fős csapatban fogják megoldani a feladatokat. A csapatok állhatnak akár különböző osztályok vagy évfolyamok diákjaiból, korbeli megkötés nincs. Azonban feltétel, hogy a csapat minden tagja egy középiskolában járjon, illetve aktív középiskolai jogviszonyuk legyen.

HOL TUDOK JELENTKEZNI A VERSENYRE?

A VIII. JÉG Középiskolás Verseny jelentkezési határideje 2021.január 5-től január 31-éig tart. Jelentkezni ezen a lenti gombon tudtok.

HOGYAN FOG ZAJLANI A VERSENY?

A verseny 3 selejtező fordulóból áll, amelyeket online módon fogjuk megvalósítani. A selejtező 10 legjobb csapata pedig bejut a tavasszal megrendezésre kerülő országos döntőbe, ahol az álmaik vállalkozási/üzleti ötletét kell összeállítaniuk és prezentálniuk a szakmai zsűri előtt, a Budapesti Corvinus Egyetemen.

 

MIT NYERHETTEK A VERSENYEN?

A döntőbe került csapatokat oklevéllel, egyedi ajándékcsomaggal valamint további nyereményekkel díjazzuk. Mindemellett pedig felejthetetlen emlékekkel gyarapodhattok és a tehetségeteket is fejleszthetitek.

FONTOS IDŐPONTOK

Jelentkezés kezdete
2021.01.05.
Jelentkezés vége
2021.01.31.
Első forduló benyújtása:
2021.02.08-14.
Második forduló benyújtása:
2021.02.22.-03.07.
Harmadik forduló benyújtása:
2021.03.15.-31.
Országos szóbeli döntő
2021.04.16. (Budapesti Corvinus Egyetem)

Reméljük, hogy minél többen jelentkeztek a versenyünkre, amely során egy életreszóló kalandban lehet részetek.

Sok sikert kívánunk a versenyen!

Középiskolás verseny

Egyesületünk minden évben meghirdeti országos szinten a Középiskolás versenyét, melyen 11-12-es gimnazisták mérethetik meg tudásukat három fős csapatokban. A megmérettetés három selejtező fordulóval kezdődik, melyek teszt jellegűek. Végül a legjobb tíz csapat bejut az országos döntőbe, ahol egy listából kiválasztott céghez kapcsolódó problémát kell megoldaniuk a fiataloknak, majd a döntőben prezentálni a zsűri előtt.

Minden évben az ország több száz diákja méri össze tudását elsősorban gazdasági, közéleti témákban. A feladatok megoldásához nem feltétlenül szükséges gazdasági előképzettség, a megoldások megtalálhatók pl. interneten, de a fiatalok kérhetik tanáraik segítségét is. Fontos, hogy a csapatok összeállhatnak akár több osztályból, évfolyamból is, korbeli megkötés nincs.