Találd meg a Jövőt Építők kabalaállatát

Egy jótékonysági projekt jótékony hatása az emberre!

A JÉG bevonó program keretében kerestünk egy jótékonysági lehetőséget, egy célt, ami mellé a csapat minden tagja személyesen is szeretne odaállni és hát végül nem az volt a kérdés, hogy mit csináljunk, hanem, hogy melyiket először. Közös megegyezéssel egy állatmenhelyre esett az első választás.

Dávid: Mikor gondolkodtunk arról, hogy milyen módon tudunk segíteni izgalommal töltött el, hogy újra kutyákkal találkozhatok és szebbé tehetjük egy napjukat közösen a JÉG csapattal.

A cél megvan, a terv kész, irány a megvalósítás felé.

Az első lépés mindig nehezebbnek bizonyul. Kiszakadni a szombat reggel komfortzónájából, a városi élet mindennapi tevékenységeiből, a meleg ház kényelméből terhesnek bizonyult. A kora reggeli hidegben és az izgatott ugatás zavarában érkeztünk meg a Budaörsi állatmenhelyre.

Tamás: Az ember szíve elkezd felmelegedni, amint a csapat összegyűl, kézbe kerül a póráz és meglátja a sűrűn egymás mellett álló keneleket.

Izgatott ebek farkcsóválása és itt-ott egy simogatásra váró cica olvaszt fel a ridegségből. A kutyák nagyon várták már a sétát:

                     

 

 

Sára: Az idő fantasztikus volt november létére. A kérdés megint csak az volt, hogy melyik kutyákkal menjünk sétára először, mert volt bőven lendület a sok négylábúban.

 

 

Kezdődhet a körbeszaglászás a már jól ismert környéken.

Kaptunk hát három jóbarátot és neki indultunk; nem tudom kik voltak izgatottabbak és kik élvezték jobban, mi vagy ők. Bő 40 perces örömködés után már nehézkesen, de visszaadtuk őket, hogy több kutyusnak is feldobhassuk a napját. A következő körben már volt kis tökmagunk és a nevéhez híven elég tekintélyes, Zeusz is, ráadásul két, termetes Husky keverékkel is összekerült a csapat két tagja. Gyorsan valósággá vált a JÉG kabalaállata, akiket már azért nehezebb volt kimeríteni. Kellemesen fárasztó volt az önfeledt szabadságot megadni nekik, amíg futkároztunk és bejártuk a füves területet.

Órák röppentek el a hidegben mintha percek lettek volna, és amellett, hogy a kutyákon is látható volt a  boldogság, mi is azok voltunk. Amellett, hogy segíthettünk egy picikét, még tök jól is éreztük magunkat.

Dani: Látszott rajtuk, hogy kiélvezik a pillanatokat, hiszen nem sok jut nekik. Budaörsön sikernek számít, ha minden kutya egyszer egy héten (valamelyik hétvégi reggel) meg van sétáltatva.

 

 

Nem lehet elmenni szó nélkül a sok-sok ember mellett sem, akik biztosítják nekik az egyre inkább javuló körülményeket. Építik a kis házaikat, etetik, sétáltatják őket. Nagyon nagy szerencse, hogy élnek köztünk ilyen emberek. 

 

 

Zsófi: Séta közben és az önfeledt szaladás után hálás tekintettel néztek ránk, hihetetlen, hogy mennyit jelentett nekik a látogatásunk. Én is szeretnék minden tőlem telhetőt megtenni, így még biztosan visszatérek hozzájuk. 

Azt, hogy az egészről anyag is készült, pedig külön köszönjük a profi videósainknak. Célunk megmutatni azoknak az embereknek munkáját, akik idejüket és energiájukat nem kímélve igyekeznek egy élhető közeget teremteni ennek a rengeteg szép és okos állatnak.Ez

Sára: Szuper csapatépítés és nagyon jó szombati program.

Ez egy egyszerű lehetőség arra, hogy élvezzük a szombatot és még jót is tegyünk valakivel. Kicsit átfagyva, elég koszosan, de nagyon boldogan távozott a csapat, immár nem külön-külön irányba, hanem egy közös kávézásra.

Aba: Maradandó élménnyel gazdagodtam! Ez az alkalom csak a kezdete volt egy kedves és izgalmas útnak.

Kövessétek ti is őket a facebook oldalukon és instagrammon! Még több információt a Budaörsi állatmenhelyről a következő cikkben találhattok.

Jövőépítők a Budaörsi Állatmenhelyen

Dávid: Egészen biztos vagyok benne, hogy amint erre adódik lehetőség, menhelyről fogok kutyát örökbe fogadni.

Te hogyan tudnád jobbá tenni pár kutyus életét és ez által saját napod?