Jövőtépítők Akadémia

 

Mi az a Jövőtépítők Akadémia?

Három pillérből áll:

  1. Kurzusrendszer
  2. InnerTalent
  3. Látókörbővító események.

Kurzusrendszer

A Kurzusrendszeren résztvevő fiatalok az őszi és tavaszi félév során átlagosan 5-7 kurzuson vehetnek részt többek között olyan témákban, mint a gazdasági, vállalkozási, marketing vagy a webfejlesztési alapok. Az egyes kurzusok végén a fiatalok a sikeresen teljesített számonkérés (beadandó, szóbeli vagy írásos vizsga) után kapja meg a kurzuson megszerezhető kreditpontokat. 

InnerTalent

Az InnerTalent a fiatalok számára egy 10 kihívásból álló fejlesztő programot tartalmaz. A kihívásokat az alábbi kategóriába sorolhatjuk:

  • 1- 3. kihívás – Egyént fejlesztő kihívások, például interjú készítése egy sikeres emberrel.
  • 4. – 5. kihívás – Csapatmunkát fejlesztő kihívások, például jótékonysági projekt szervezése.

Az első 5 kihívás a fiatalok soft-skilljeinek fejlesztésére szolgál. Ezután a fiatalok szakmai területet választanak maguk számára a további kihívások teljesítéséhez.

  • 6.-8. kihívás – Egyéni szakmai kompetenciák fejlesztése.
  • 9.-10. kihívás – Szakmai tudás elmélyítése és ismertetése: JÉG Szakdolgozat megírása, amely egy  30-35 oldalas színvonalas anyag elkészítéséből áll.

Látókörbővítő események

A JÉG tagjai számára olyan látókörbővítő eseményeket szervez, mint a Google-est, ahol a Google, Facebook, Microsoft, Amazon állásinterjú kérdéseit gyűjtjük össze és teszteljük a tagokat, vagy a JÉG Meetup és JÉG Nemzetközi kapcsolatok keretében szakmai és nemzetközi témákat felölelő előadásokat hallgathatnak meg. A Cooling Night eseményünkön pedig havonta egy híres embert hívunk meg, aki bemutatja élete sikereit és bukásait.

 

Hogyan szerezhetem meg a JÉG Diplomát?

A három alappillér teljesítésének elfogadása után a JÉG Diploma egy, a Tanácsadói Testület előtt tett szóbeli vizsgával szerezhető meg. 

Kérdésed van?

Ha bármilyen kérdésetek felmerül a JÉG Diplomával kapcsolatban, úgy keressetek minket a Facebook oldalunkon vagy egy üzenet írásával itt a honlapon.