Mielőtt bemutatjuk a JÉG kihívásokat, nézzük meg egy kicsit a történetét, és hogy miért van erre szükség?

Első és legfontosabb kérdés: sikeres akarsz lenni? Ha NEM, akkor ne olvass tovább. Ülj vissza a számítógép elé, szólj a haveroknak, hogy játéknap van. Vedd elő a telefonod és készíts egy képet, és várj, nézd 2 percenként, hányan fogják kedvelni.

Na de várjunk csak! Most akkor ez ROSSZ? Azt akarom kérni Tőled, hogy ezt ne csináld? Nem és nem. Ez nem rossz dolog, és nem is kérnék Tőled ilyet. Nincs ezzel semmi gond, ha?

HA? Ha ez a kikapcsolódás. Ha ez a hobbi, ez a szórakozás. Nem ezzel töltöd az egész napodat az iskolán kívül. Nem (csak) ezzel megy ez a szünidőd, az egész nyarad. A semmittevéssel.

Jó, jó. De akkor mit akar a JÉG?

A JÉG azt akarja, hogy sikeres légy! Ilyen egyszerű. Olyan kihívásokat és képzéseket találtunk ki számodra, amelyek részvételével megszerzed a mindennapi életben szükséges gyakorlati tudást és talpraesettebb leszel.

Olyan kihívásokat és képzéseket, amelyekben ha részt veszel, akkor a szüleid nem fognak nyaggatni, hogy nem csinálsz semmit. Nem fogják folyton kérdezni tőled, hogy miért nem kezdesz valamit magaddal?!

Ahhoz, hogy mennyire vagy kitartó és ügyes (hát igen, bizony ilyen kegyetlen dolgok szükséges ahhoz, hogy sikeres legyél?), a JÉG három szint elérésben méri. Lehetsz

1. JÉG Attasé ? 1 kihívás elvégzése után,
2. JÉG Konzul ? 5 kihívást elvégezve,
3. JÉG Nagykövet ? 5 kihívás sikeres teljesítése végén.

Minél menőbb vagy, annál magasabb szintet érsz el. És most fogok egy olyan kemény dolgot mondani, amitől meglepődsz: nem lesz könnyű. Ezért tenni kell. Most figyelj: ez olyan, mint a siker. Nem hullik az öledbe.

Hogyan tudod megnézni a pontos kihívásokat? Kattints ide!

Nézzük, mi az első kihívás. Ez a bemelegítés. Minden maraton az első lépéssel kezdődik. Te vajon meg tudod lépni?

Készíts egy interjút egy sikeres emberrel!

Nézzünk ehhez egy kis segítséget. Nézz körül a környezetedben. Ki az, akit sikeresnek gondolsz? Ki az, aki a példaképet? Akire felnézel, mert elért valamit?

Hívd fel, írj neki. Kérj tőle egy időpontot.

Nem tudod, hogy mit kérdezz tőle? Itt van számodra egy mintainterjú kérdéssor:

1. Mi volt az Ön álma gyerekkorában?
2. Hogyan kezdte el a karrierjét? Hogyan indult el? Hogyan változtak útközben a céljai?
3. Ha egy mondatban kéne összefoglalni a sikert, Ön mit mondana?
4. Mit gondol a magyar fiatalok mostani helyzetéről? Miben tér el az Ön akkori helyzetétől?
5. Ön szerint mi a 3 legfontosabb képesség, amellyel egy fiatalnak rendelkeznie kell/szükséges elsajátítania ahhoz, hogy sikeres legyen? Ön minek köszönheti a sikerét?
6. Melyek voltak a legnagyobb akadályok és kockázatok a karrierje során, amikkel szembe kellett néznie?
7. Mi volt az Ön legnagyobb kihívása az élete során?
8. Mi volt az Ön legnagyobb bukása? Hogyan állt fel?
9. Mostani fiatalok hogyan tudnák legyőzni a félelmeiket?
10. Mit üzenne a jövő generációjának?

Vidd a telefonod és vedd fel a beszélgetést. Otthon jegyzeteld ki. Ha készen vagy, formázd meg és küldd el nekünk a word fájlt az info@jovotepitok.hu címre, kiegészítve egy képpel rólad és egy rövid (500 karakteres) bemutatkozással.

Ugye nem is olyan nehéz? Vagy szükséged lenne további tanácsokra? Vedd fel velünk a kapcsolatot a facebookon vagy az info@jovotepitok.hu címen.


Avatar

Farkas Dezső

Farkas Dezső a Jövőt Építők Generációja Egyesület elnöke és a Cégjelző Kft. ügyvezetője. Szabadidejében szívesen foglalkozik oktatással, a fiatalok képzésével, a kriptovalutákkal, fintech megoldásokkal és a legújabb, modern technológiákkal.

0 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük