The builders of the future

A Jövőt Építők Generációja és a Champions Factory közös szervezésével 2017. október 10-14. között került megrendezésre a “The builders of the future” Eramus+ projekt 45 fiatal részvételével. Az Erasmus+ programokat  az Európai Únió hozta létre és finanszírozza azzal a céllal, hogy támogassa a fiatalok külföldi tanulási lehetőségeit, elősegítse az oktatási intézmények, ifjúsági szervezetek, vállalkozások és NGO-k közötti partnerségek kialakulását, az innovációt, a vállalkozó szellemet és a foglalkoztathatóságot ösztönző reformokhoz nyújtson segítséget.

Az eseményre 14 országból (Albánia, Belgium, Bulgária, Egyiptom, Jordánia, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Törökország) érkeztek résztvevők.

 

A projekt lehetőséget biztosított a résztvevő vezetők számára, hogy megismerkedjenek más szervezetekkel és annak vezetőivel, az Erasmus+ projektek működésével és az abban rejlő lehetőségekkel, megadva az esélyt jövőbeli új közös projektek létrehozásához.

 

A projekt további fókuszában állt megismerni a résztvevő országokat,  annak helyzetét és lehetőségeit a munka világában. Az eseményen résztvevő fiatalok betekintést nyerhettek a vállalkozás világába, a vállalkozói szemléleten és egy vállalkozás alapításainak kihívásain keresztül.

 

A csapat ellátogatott többek között a CEU innovációs laborjába, megismerkedhettek a Kaptár jóvoltából a co-working előnyeivel és lehetőségeivel.

A szakmai programok mellett nagyon izgalmas volt megismerkedni ennyi különböző kultúrából érkező fiatallal. A csapatok közötti jó hangulatot a cultural night nevű rendezvény tette teljessé, ahol minden egyes ország bemutatta saját jellegzetességeit, többek között az országok rövid történelmét, tradicionális ételeit és italait.